Announcement

Collapse
No announcement yet.

VMWare Image with debian/Etch

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • VMWare Image with debian/Etch

    Hello,

    we start a new thread to mark this thread sticky.


    A virtual appliance is available via BitTorrent only

    http://www.zion-control.org/hyperion...ar.bz2.torrent

    For further details on that Torrent:
    http://www.zion-control.org:6969/

    Status:
    • OS: debian/Etch
    • VMWare Workstation 6 Image (www.vmware.com/beta/ws/)
    • Mail not working
    • Password for root: root
    • user created: alan_turing


    HowTo-Use:
    • Start the VM
    • log in as root
    • nohup /opt/open-xchange/sbin/open-xchange-groupware &
    • /etc/init.d/open-xchange-admin start
    • ifconfig eth0

    and find out the IP of the VM

    This VM is only for experienced user as it is a quick-shot from the 3rd of March.

    Things ongoing for 0.2:
    • automatic startup of the services
    • login to cyrus working
    6
    Small as possible
    0.00%
    0
    Firefox at startup for easy testing and demonstration
    100.00%
    6

    The poll is expired.

    Last edited by neo; 03-05-2007, 01:59 PM. Reason: there was a little typo in the URL

  • #2
    Hi neo,

    great work - but the tracker does not work for some reason :-(

    It wants to connect to http://10.160.1.254:6969/announce ...

    And then I get the message that no connection is possible to this server.

    Cheers,

    Oli
    Last edited by ohaeuser; 03-06-2007, 12:00 AM.

    Comment


    • #3
      Has this seeded at all?
      I am getting nothing from the torrent.

      Comment


      • #4
        It seems that the torrent file is broken. Personally i do not believe that the Tracker is on a Class A network (where 10. is owned by the IANA btw.) Please check if the provided torrent file is valid.

        Torrent Metainfo:
        Metainfo File: hyperion_0.1.tar.bz2.torrent
        Directory Name: hyperion_0.1.tar.bz2
        Announce URL: http://10.160.1.254:6969/announce
        Created: March 4, 2007, 10:26 pm
        Torrent Size: 516685824 (492.8 MB)
        Chunk size: 262144 (256 KB)

        hyperion_0.1.tar.bz2516685824 (492.8 MB)
        Last edited by Martin Heiland; 03-06-2007, 09:58 AM.

        Comment


        • #5
          Ups, sorry.

          I have corrected the torrent file.

          Please try again:

          neo@zion-control:~/bittorrent$ btshowmetainfo.bittorrent hyperion_0.1.tar.bz2.torrent
          btshowmetainfo 20021207 - decode BitTorrent metainfo files

          metainfo file.: hyperion_0.1.tar.bz2.torrent
          info hash.....: 5fe5b855daea7704cd7ec78e448235eff5429d82
          file name.....: hyperion_0.1.tar.bz2
          file size.....: 516447183 (1970 * 262144 + 23503)
          announce url..: http://www.zion-control.org:6969/announce

          Comment


          • #6
            @neo

            If you have the image full working and are using the conventions discussed here I will host the image on one of our servers.

            If it is full reviewed I will add the appliances to official VMNT, too.

            Daniel

            Comment


            • #7
              No Torrent feed...

              Originally posted by neo View Post
              Ups, sorry.

              I have corrected the torrent file.

              Please try again:

              neo@zion-control:~/bittorrent$ btshowmetainfo.bittorrent hyperion_0.1.tar.bz2.torrent
              btshowmetainfo 20021207 - decode BitTorrent metainfo files

              metainfo file.: hyperion_0.1.tar.bz2.torrent
              info hash.....: 5fe5b855daea7704cd7ec78e448235eff5429d82
              file name.....: hyperion_0.1.tar.bz2
              file size.....: 516447183 (1970 * 262144 + 23503)
              announce url..: http://www.zion-control.org:6969/announce
              Still not working.

              Comment


              • #8
                It is working for me now ...
                I deleted the torrent file and re downloaded it.

                Downloading the image now with 60k+

                Cheers -

                Oli

                Comment


                • #9
                  Just started for me too.

                  Comment


                  • #10
                    Downloaded it and it works :-)

                    Ok it's late ... did I miss anything, is there a standard admin user / pw with the ox login ?

                    So far -looks really nice neo !

                    Cheers,

                    Oli

                    Comment


                    • #11
                      Yep works, thanks a lot for this. I'll keep seeding that thing on a 100mbps pipe until the next version is ready

                      Comment


                      • #12
                        The admin user is oxadmin / oxadmin ;-)

                        I probably missed it somewhere in the forum.

                        Looks nice - I kept the image in my queue as well. Not 100 Mbit though ;-)

                        Cheers -

                        Oli

                        Comment


                        • #13
                          Ok guys.

                          Started a wiki for this:

                          http://typo3.open-xchange.com/wiki/i...OX_with_VMWare

                          Comment


                          • #14
                            Thanks for the efforts and the seeds!

                            Comment


                            • #15
                              Interface not found?

                              I d/l the open-xchange_community-edition_build-6048_20070309.zip and when run under VM workstation 5.5 I get this message in the Linux console window:
                              eth0: error fetching interface information: Device not found

                              The NIC does show in config in VMWare.
                              Any one else using WS 5.5?

                              Edit:
                              Which keyboard is set in this config?
                              My US based KB not mapping the right keys.
                              Last edited by exrace; 03-10-2007, 09:36 PM. Reason: Added Keyboard Comment

                              Comment

                              Working...
                              X