Announcement

Collapse
No announcement yet.

Community Edition Installer problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Community Edition Installer problem

    I'm feel very stupid but on a clean ubuntu 7.04 installation I always get this errori message using the Community Edition installer (but this happens even if i follow instructions on wiki). Have I done something very wrong?

    <....>
    Building Open-Xchange Groupware GUI...

    BUILD SUCCESSFUL
    Total time: 29 seconds

    Executing oxinstaller...
    initializing database (step 1/2)
    done
    Configuring services
    setting readUrl in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
    setting writeUrl in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
    setting readProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
    setting readProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
    setting writeProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
    setting writeProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
    setting readUrl in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
    setting writeUrl in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
    setting readProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
    setting readProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
    setting writeProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
    setting writeProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
    setting CREATE_HOMEDIRECTORY in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/User.properties
    setting SetupLink in /opt/open-xchange/etc/groupware/system.properties
    setting AUTO_TO_LOWERCASE_UID in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/User.properties
    (Re)Starting Admin Daemon
    done
    initializing database (step 2/2)
    context 1 could not be created:
    Server response:
    com.openexchange.admin.rmi.exceptions.PoolExceptio n: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=1501449326-1
    user in context 1 could not be created:
    Server response:
    com.openexchange.admin.rmi.exceptions.PoolExceptio n: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=1501449326-3
    Server response:
    com.openexchange.admin.rmi.exceptions.PoolExceptio n: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=1501449326-5
    done
    setting up the system
    creating certificates
    certificate could not be created:
    Server response:
    com.openexchange.admin.rmi.exceptions.PoolExceptio n: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=1501449326-7
    chmod: cannot access `/etc/ssl/certs/eecert.pem': No such file or directory
    chmod: cannot access `/etc/ssl/private/eekey.pem': No such file or directory
    chgrp: cannot access `/etc/ssl/private/eekey.pem': No such file or directory
    configuring ox admin gui
    configuring mail system
    using mail.example.com as FQHN of the mail server
    Server response:
    com.openexchange.admin.rmi.exceptions.PoolExceptio n: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=1501449326-9
    done

    Creating startup scripts... done.

    Creating Groupware user... user in context 1 could not be created:
    Server response:
    com.openexchange.admin.rmi.exceptions.PoolExceptio n: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=1501449326-11
    Restarting Open-Xchange Admin Daemon: open-xchange-admin.
    Restarting Open-Xchange Groupware Daemon: start-stop-daemon: warning: failed to kill 17807: No such process
    1 pids were not killed
    No process in pidfile `/var/run/open-xchange-groupware.pid' found running; none killed.
    open-xchange-groupware.

    Installation complete.

    Now log in using the following credentials:
    User: testuser
    Pass: password

    Have a lot of fun...
    <....>

  • #2
    Mhh, is the mysql database installed and running? Did you maybe set a password for the mysql database?

    Greetings.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Martin Braun View Post
      Mhh, is the mysql database installed and running? Did you maybe set a password for the mysql database?

      Greetings.
      Yes and that's strange. DB initialization is completed with no error and table are created. The server is up and running and I connnect to it simply by tying "mysql" on command line without password.

      Is there simply to try while I do another clean installation?

      Many thanks

      Comment


      • #4
        Strange, for sure. I'll try to reproduce this error - what exact distribution are you using? 7.04 desktop or 7.04 server?

        Comment


        • #5
          Community Edition Installer problem

          Originally posted by Martin Braun View Post
          Strange, for sure. I'll try to reproduce this error - what exact distribution are you using? 7.04 desktop or 7.04 server?
          It's 7.04 Server but at this point I think that it's not installer fault. As you can see in attachment there are connection problems (also with oxinstaller) between mysql connector and the mysql server (I think...) but I'm not a java sys admin and I'm not able to read the error output.

          Anyway, thanks for the attention
          Attached Files

          Comment


          • #6
            I have found this past thread on forum ( http://www.open-xchange.com/forum/ar...php/t-465.html ) which describes a very similar situation.

            My groupware process stays up for about 5/10 seconds and then dies. In this case the java command executed is:

            root 3357 144 3.6 736364 28480 ? Rsl 16:13 0:02 /usr/bin/java -Xms50M -Xmx512M -Djava.awt.headless=true -Dopenexchange.propfile=/opt/open-xchange/etc/groupware/system.properties -Djava.util.logging.config.file=/opt/open-xchange/etc/groupware/file-logging.properties -classpath /opt/open-xchange/lib/activation.jar:/opt/open-xchange/lib/commons-cli-1.0.jar:/opt/open-xchange/lib/commons-codec-1.3.jar:/opt/open-xchange/lib/commons-fileupload.jar:/opt/open-xchange/lib/commons-httpclient-2.0.2.jar:/opt/open-xchange/lib/commons-io.jar:/opt/open-xchange/lib/commons-logging.jar:/opt/open-xchange/lib/concurrent.jar:/opt/open-xchange/lib/jakarta-slide-webdavlib-2.1.jar:/opt/open-xchange/lib/jcs-1.2.7.9.2.jar:/opt/open-xchange/lib/jdom.jar:/opt/open-xchange/lib/json.jar:/opt/open-xchange/lib/junit-4.1.jar:/opt/open-xchange/lib/mail.jar:/opt/open-xchange/lib/mysql-connector-java-3.1.13-bin.jar:/opt/open-xchange/lib/org.eclipse.osgi_3.2.2.ox.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admin_console_ee.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admindaemon.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admin_plugin_ca_mgmt_simple.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admin_plugin_context_light.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admin_plugin_imap.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admin_plugin_mailfilter.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_admin_plugin_mail.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_languages.jar:/opt/open-xchange/lib/ox_server.jar:/opt/open-xchange/lib/saxon8.jar:/opt/open-xchange/lib/servlet-api-2.4.jar:/opt/open-xchange/lib/spring-beans_1.2.7.jar:/opt/open-xchange/lib/spring-core_1.2.7.jar:/opt/open-xchange/lib/tnef.jar: ComfireServer


            At this point should I try an installation on another pc?

            Comment


            • #7
              what does to -console logfile says? there should be several logfiles at /var/log/open-xchange.
              Maybe your machine has too less memory?

              Greetings

              Comment


              • #8
                Originally posted by Martin Braun View Post
                what does to -console logfile says? there should be several logfiles at /var/log/open-xchange.
                Maybe your machine has too less memory?

                Greetings
                This machine hast 768MB but open-xchange-console.log is absolutely empty!!!!
                Does groupware process must be run as open-xchange user?

                Comment


                • #9
                  I should run as open-xchange user as the path for the logfiles gets corresponding rights.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Martin Braun View Post
                    I should run as open-xchange user as the path for the logfiles gets corresponding rights.
                    Nothing.... the file continue to have zero bytes and also it seems to be touched at each open-xchange-groupware execution (timestamp infact changes).

                    At this point I'll attempt on another distribution, I really don't know what I should do.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by DiAppoggio View Post
                      Nothing.... the file continue to have zero bytes and also it seems to be touched at each open-xchange-groupware execution (timestamp infact changes).

                      At this point I'll attempt on another distribution, I really don't know what I should do.
                      Of course I have tried to install OX on my gentoo and now... groupware process stays up. I don't know why but it works, bah!

                      Comment

                      Working...
                      X