Announcement

Collapse
No announcement yet.

oxinstaller script

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • oxinstaller script

    Hi,

    could please someone post the defaultlines 58 - 75 here? i destroyed them -_-


    thx alot,
    Eisenkopf

  • #2
    Hi,

    got is by myself but still run in the next problem. After

    Code:
    & /opt/open-xchange/sbin/oxinstaller --oxdb-pass=some_pass --admin-pass=some_pass --maildomain example.com
    i get

    Code:
     Exception in thread "main" java.lang.ClassFormatError: com.openexchange.admin.console.admincore.AllPluginsLoaded (unrecognized class file version)
       at java.lang.VMClassLoader.defineClass(libgcj.so.70)
       at java.lang.ClassLoader.defineClass(libgcj.so.70)
       at java.security.SecureClassLoader.defineClass(libgcj.so.70)
       at java.net.URLClassLoader.findClass(libgcj.so.70)
       at gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader.findClass(libgcj.so.70)
       at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.70)
       at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.70)
       at gnu.java.lang.MainThread.run(libgcj.so.70)
    admindaemon startup still in progress, waiting...
    as an infinite loop.

    Any ideas?

    thx alot,
    Eisenkopf

    Comment


    • #3
      Hi,

      got it, wrong java version. -_-

      Code:
      update-alternatives --config java
      solved the problem.

      Comment


      • #4
        two posts? mhhh...
        Last edited by Eisenkopf; 06-06-2007, 12:57 PM.

        Comment


        • #5
          Hi,

          i was wondering why i cant login with user oxadmin and the password i set in the oxinstaller script in the oxadminwebinterface.

          so i took a look in mysql:

          Code:
          mysql> show databases;
          +--------------------+
          | Database           |
          +--------------------+
          | information_schema | 
          | cacti              | 
          | configdb           | 
          | mysql              | 
          | zabbix             | 
          +--------------------+
          5 rows in set (0.00 sec)
          should not be there 2 databases?

          anyway, i deleted the configdb database and started the oxinstaller script a second time

          Code:
          /opt/open-xchange/sbin/oxinstaller -f --oxdb-pass=some_pass --admin-pass=some_pass --maildomain example.com
          as you see, with option -f


          wow, now i get some nice errors.

          Code:
          root@mars:~# /opt/open-xchange/sbin/oxinstaller -f --oxdb-pass=some_pass --admin-pass=some_pass --maildomain example.com
          getopt: unrecognised option `--oxdb-pass=some_pass'
          getopt: unrecognised option `--admin-pass=some_pass'
          getopt: unrecognised option `--maildomain'
          initializing database (step 1/2)
          done
          Configuring services
          setting readUrl in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
          setting writeUrl in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
          setting readProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
          setting readProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
          setting writeProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
          setting writeProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
          setting readUrl in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
          setting writeUrl in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
          setting readProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
          setting readProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
          setting writeProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
          setting writeProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
          setting CREATE_HOMEDIRECTORY in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/User.properties
          setting SetupLink in /opt/open-xchange/etc/groupware/system.properties
          (Re)Starting Admin Daemon
          done
          initializing database (step 2/2)
          Server response:
           Error unmarshaling return; nested exception is: 
                  java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.exceptions.MySQLNonTransientConnectionException (no security manager: RMI class loader disabled)
          Server response:
           Context does not exist
          Server response:
           com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0002 Category=8 Message=Resolving database for context 1 and server 2 not possible! exceptionID=1824313078-1
          done
          setting up the system
          creating certificates
          Server response:
           com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0002 Category=8 Message=Resolving database for context 1 and server 2 not possible! exceptionID=1824313078-3
          chmod: Zugriff auf „/etc/ssl/certs/eecert.pem“ nicht möglich: No such file or directory
          chmod: Zugriff auf „/etc/ssl/private/eekey.pem“ nicht möglich: No such file or directory
          chgrp: Zugriff auf „/etc/ssl/private/eekey.pem“ nicht möglich: No such file or directory
          configuring ox admin gui
          configuring mail system
          Server response:
           com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0002 Category=8 Message=Resolving database for context 1 and server 2 not possible! exceptionID=1824313078-5
          done
          still only one database - oxadmin login doesnt work -



          anyone an idea what exactly to do?


          thx alot,
          Eisenkopf

          Comment


          • #6
            Hi,

            i could solve the first errors...

            i still hang on

            Code:
            Server response:
             Error unmarshaling return; nested exception is: 
                    java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.exceptions.MySQLNonTransientConnectionException (no security manager: RMI class loader disabled)
            Server response:
             Context does not exist
            Server response:
             com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0002 Category=8 Message=Resolving database for context 1 and server 2 not possible! exceptionID=1824313078-1
            done
            setting up the system
            creating certificates
            Server response:
             com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0002 Category=8 Message=Resolving database for context 1 and server 2 not possible! exceptionID=1824313078-3
            chmod: Zugriff auf „/etc/ssl/certs/eecert.pem“ nicht möglich: No such file or directory
            chmod: Zugriff auf „/etc/ssl/private/eekey.pem“ nicht möglich: No such file or directory
            chgrp: Zugriff auf „/etc/ssl/private/eekey.pem“ nicht möglich: No such file or directory
            configuring ox admin gui
            configuring mail system
            Server response:
             com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0002 Category=8 Message=Resolving database for context 1 and server 2 not possible! exceptionID=1824313078-5
            done

            Comment


            • #7
              I had similar error messages and taking your "Show Databaces;" as a starting point and using help a lot managed to find a CREATE USER command, which I used to add the oxadmin and openexchange users. I used the same password for both and put in the password that I had used with the oxinstaller. I've replaced the password I used with *'s below.

              mysql> create user oxadmin identified by "********";
              Query OK, 0 rows affected (0.02 sec)

              mysql> create user openexchange identified by "*******";
              Query OK, 0 rows affected (0.00 sec)

              mysql> \q
              Bye
              root@ubuntu:/etc/init.d# mysql -h localhost -u openexchange -p configdb
              Enter password:
              Reading table information for completion of table and column names
              You can turn off this feature to get a quicker startup with -A

              Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g.
              Your MySQL connection id is 2684
              Server version: 5.0.38-Ubuntu_0ubuntu1-log Ubuntu 7.04 distribution

              Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer.

              mysql>

              Comment


              • #8
                Thought I had it, but then when I went to section VI. Adding Users ... :

                root@ubuntu:/etc/init.d# /opt/open-xchange/sbin/createuser -A oxadmin -P ox123 --username jan --displayname "Jan" --password de321qa --email jan@azureservices.ca --givenname Jan --surname Sneep --language en_US
                Server response:
                com.openexchange.admin.exceptions.PoolException: DBP-0001 Category=5 Message=Cannot get connection to config DB. exceptionID=-401018674-4
                root@ubuntu:/etc/init.d# mysql -h localhost -u oxadmin -p configdbEnter password:
                ERROR 1044 (42000): Access denied for user 'oxadmin'@'%' to database 'configdb'
                root@ubuntu:/etc/init.d# mysql -h localhost -u openexchange -p configdbEnter password:
                Reading table information for completion of table and column names
                You can turn off this feature to get a quicker startup with -A

                Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g.
                Your MySQL connection id is 2724
                Server version: 5.0.38-Ubuntu_0ubuntu1-log Ubuntu 7.04 distribution

                Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer.

                mysql> \q
                Bye

                So I managed to get the MySQL openexchange user working, but not the oxadmin user.

                Anyone know how to fix this????

                Comment


                • #9
                  could you post your tables please?



                  thx alot,
                  Eisenkopf

                  Comment


                  • #10
                    What Tables?

                    Only started using Linux recently and Ubuntu within the past couple of weeks. So don't have much knowledge about what comands to use, so you would have to pretty much tell me specifically what to type and where I should be when I type it ... :O)

                    Comment


                    • #11
                      same problem

                      Hi I have got the same problem as you.
                      I have got still the problem with the oxadmin user. Trying to create the user manually doesn't change anythig

                      initializing database (step 1/2)
                      done
                      Configuring services
                      setting readUrl in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
                      setting writeUrl in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
                      setting readProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
                      setting readProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
                      setting writeProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
                      setting writeProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties
                      setting readUrl in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
                      setting writeUrl in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
                      setting readProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
                      setting readProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
                      setting writeProperty.1 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
                      setting writeProperty.2 in /opt/open-xchange/etc/groupware/configdb.properties
                      setting CREATE_HOMEDIRECTORY in /opt/open-xchange/etc/admindaemon/User.properties
                      setting SetupLink in /opt/open-xchange/etc/groupware/system.properties
                      (Re)Starting Admin Daemon
                      done
                      initializing database (step 2/2)
                      Server response:
                      Error unmarshaling return; nested exception is:
                      java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.CommunicationsException (no security manager: RMI class loader disabled)
                      Server response:
                      Error unmarshaling return; nested exception is:
                      java.lang.ClassNotFoundException: com.openexchange.groupware.update.exception.Update Exception (no security manager: RMI class loader disabled)
                      Server response:
                      Authentication failed for user oxadmin
                      done
                      setting up the system
                      creating certificates
                      Server response:
                      Authentication failed for user oxadmin
                      chmod: cannot access `/etc/ssl/certs/eecert.pem': No such file or directory
                      chmod: cannot access `/etc/ssl/private/eekey.pem': No such file or directory
                      WARNING: no group ssl-cert found. System might not work.
                      configuring ox admin gui
                      configuring mail system
                      using mail.xxx.xxx as FQHN of the mail server
                      Server response:
                      Authentication failed for user oxadmin
                      done

                      Comment

                      Working...
                      X