Announcement

Collapse
No announcement yet.

Connection Error when trying to access OX AppSuite

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • intrusion
    replied
    Hello,

    I don't see any errors in apache error_log. What I see is in access.log :
    10.20.30.1 - - [20/Jun/2013:12:22:07 +0300] "GET /appsuite/api/apps/load/v=7.2.1-3.20130527.074101,io.ox/core/http.js,io.ox/core/session.js,io.ox/core/cache.js,io.ox/core/extensions.js,io.ox/core/manifests.js,io.ox/core/capabilities.js,io.ox/core/config.js,io.ox/core/settings.js,io.ox/core/event.js,io.ox/core/cache/indexeddb.js,io.ox/core/cache/localstorage.js,io.ox/core/cache/simple.js,io.ox/core/async.js,/text;io.ox/core/bootstrap/css/bootstrap.less HTTP/1.1" 404 244 "-" "Opera/9.80 (Windows NT 5.1) Presto/2.12.388 Version/12.15"

    Also I don't see any error neither in open-xchange.log and open-xchange-console.log
    I have on one machine the ox server, apache and mysql.
    All that I see in the ox app webpage is : Connection error The service is not available right now. Retry

    You have right. I configured to use ajp wih mod_proxy_ajp. This works very good with OX server, but with OX app I see that something is wrong.

    Thanks!

    Leave a comment:


  • Martin Heiland
    replied
    Well, that's because you can only chose one: ajp provides an AJP backend for OX, grizzly provides a HTTP backend to ox. They can be used by mod_proxy_ajp or mod_proxy_http respectively. My guess was that you're running a HTTP backend but configured an AJP frontend in Apache.

    Is there anything at the Apache error log when trying to log in? Are you using a distributed setup (separate Apache, OX machines)? Any error logged when inspecting the login process with Firebug?

    Leave a comment:


  • intrusion
    replied
    Yes, I have already installed open-xchange-ajp, but when I try to install open-xchange-grizzly it shows me this errror :
    Error: open-xchange-grizzly conflicts with open-xchange-ajp-7.2.0-4_5.1.noarch

    Thanks!

    Leave a comment:


  • Martin Heiland
    replied
    Hi,

    did you install open-xchange-ajp or open-xchange-grizzly?

    Cheers
    Martin

    Leave a comment:


  • intrusion
    replied
    Hello,
    I changed it after the note what you tell me about but I still have the error. I restarted the http server and open-xchange. Now I have this configuration for proxy_html.conf :
    <IfModule mod_proxy_ajp.c>
    ProxyRequests Off
    <Proxy balancer://oxcluster>
    Order deny,allow
    Allow from all
    # multiple server setups need to have the hostname inserted instead localhost
    BalancerMember ajp://localhost:8009 timeout=100 smax=0 ttl=60 retry=60 loadfactor=50 route=OX1
    # Enable and maybe add additional hosts running OX here
    # BalancerMember ajp://oxhost2:8009 timeout=100 smax=0 ttl=60 retry=60 loadfactor=50 route=OX2
    ProxySet stickysession=JSESSIONID
    </Proxy>

    # OX AppSuite frontend
    <Proxy /appsuite/api>
    ProxyPass balancer://oxcluster/ajax
    </Proxy>

    # OX6 / Mobile Webinterface frontends
    <Proxy /ajax>
    ProxyPass balancer://oxcluster/ajax
    </Proxy>
    <Proxy /servlet>
    ProxyPass balancer://oxcluster/servlet
    </Proxy>
    <Proxy /infostore>
    ProxyPass balancer://oxcluster/infostore
    </Proxy>
    <Proxy /publications>
    ProxyPass balancer://oxcluster/publications
    </Proxy>

    # USM
    <Proxy /usm-json>
    ProxyPass balancer://oxcluster/usm-json
    </Proxy>

    # SOAP
    <Proxy /webservices>
    ProxyPass balancer://oxcluster/webservices
    </Proxy>

    # OXtender
    <Proxy /Microsoft-Server-ActiveSync>
    ProxyPass balancer://oxcluster/Microsoft-Server-ActiveSync
    </Proxy>
    ProxyPass /Microsoft-Server-ActiveSync ajp://127.0.0.1:8009/Microsoft-Server-ActiveSync smax=0 ttl=60 retry=5
    </IfModule>

    Thanks!

    Leave a comment:


  • Markus Wagner
    replied
    or this one: http://oxpedia.org/wiki/index.php?ti...ite_Debian_6.0

    Leave a comment:


  • Wolfgang Rosenauer
    replied
    Please compare with
    http://oxpedia.org/wiki/index.php?ti...igure_services

    Especially
    <Proxy /appsuite/api>
    ProxyPass balancer://oxcluster/ajax
    </Proxy>
    seems to be missing.

    Leave a comment:


  • intrusion
    replied
    Hello,

    Yes, it includes this :

    <Location /webservices>
    # restrict access to the soap provisioning API
    Order Deny,Allow
    Deny from all
    Allow from 127.0.0.1
    Allow from 10.20.30
    Allow from 192.168.45
    # you might add more ip addresses / networks here
    # Allow from 192.168 10 172.16
    </Location>
    # the old path is kept for compatibility reasons
    <Location /servlet/axis2/services>
    # restrict access to the soap provisioning API
    Order Deny,Allow
    Deny from all
    Allow from 127.0.0.1
    Allow from 10.20.30
    Allow from 192.168.45
    # you might add more ip addresses / networks here
    # Allow from 192.168 10 172.16
    </Location>

    <IfModule mod_proxy_ajp.c>
    ProxyRequests Off
    <Proxy balancer://oxcluster>
    Order deny,allow
    Allow from all
    # multiple server setups need to have the hostname inserted instead localhost
    BalancerMember ajp://localhost:8009 timeout=100 smax=0 ttl=60 retry=60 loadfactor=50 route=OX1
    # Enable and maybe add additional hosts running OX here
    # BalancerMember ajp://oxhost2:8009 timeout=100 smax=0 ttl=60 retry=60 loadfactor=50 route=OX2
    ProxySet stickysession=JSESSIONID
    </Proxy>
    <Proxy /ajax>
    ProxyPass balancer://oxcluster/ajax
    </Proxy>
    <Proxy /servlet>
    ProxyPass balancer://oxcluster/servlet
    </Proxy>
    <Proxy /infostore>
    ProxyPass balancer://oxcluster/infostore
    </Proxy>
    <Proxy /publications>
    ProxyPass balancer://oxcluster/publications
    </Proxy>
    <Proxy /Microsoft-Server-ActiveSync>
    ProxyPass balancer://oxcluster/Microsoft-Server-ActiveSync
    </Proxy>
    <Proxy /usm-json>
    ProxyPass balancer://oxcluster/usm-json
    </Proxy>
    <Proxy /webservices>
    ProxyPass balancer://oxcluster/webservices
    </Proxy>
    ProxyPass /Microsoft-Server-ActiveSync ajp://127.0.0.1:8009/Microsoft-Server-ActiveSync smax=0 ttl=60 retry=5
    </IfModule>

    Leave a comment:


  • Wolfgang Rosenauer
    replied
    The proxy_ajp.conf is the more interesting one.
    Does it contain everything mentioned in the documentation?

    Leave a comment:


  • intrusion
    replied
    Yes, I have OX6 version 6.22 installed and running.
    I configured apache like in the documentation, with another VirtualHost (with other IP than VirtualHost for OX Server) like that:
    [root@oxa ~]# cat /etc/httpd/conf.d/oxapp.conf
    <VirtualHost oxapp.copeland.ro:80>
    ServerAdmin daniel@copeland.ro
    ServerName oxapp.copeland.ro
    DocumentRoot /var/www/html/
    <Directory /var/www/html/>
    Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
    AllowOverride None
    Order allow,deny
    allow from all
    RedirectMatch ^/$ /appsuite/
    </Directory>

    <Directory /var/www/html/appsuite>
    Options None +SymLinksIfOwnerMatch
    AllowOverride Indexes FileInfo
    </Directory>

    ErrorLog /var/log/httpd/oxapp_error.log

    # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit,
    # alert, emerg.
    LogLevel warn

    CustomLog /var/log/httpd/oxapp_access.log combined
    </VirtualHost>

    I need to change other thinks ?

    Thanks!

    Leave a comment:


  • Wolfgang Rosenauer
    replied
    You have the OX6 frontend running already?

    In that case it might be that Apache is not configured for App Suite frontend. The error at least looks like the frontend has issues talking to the backend which most likely misses some Apache configuration _if_ OX6 frontend is running correctly.
    Otherwise it could be anything and you would need to provide more information.

    Leave a comment:


  • intrusion
    started a topic Connection Error when trying to access OX AppSuite

    Connection Error when trying to access OX AppSuite

    Hello,

    I already installed and succesfully configured OpenXchange Server, and now I try to run the OpenXchange AppSuite. I installed it succesfully, but when I try to login it gives me this error : "Connection error. The service is not available right now. Retry". I mention that I already have the user e-mail accounts configured with authentication database.
    Can you help me to use also the OX AppSuite with these accounts ?

    Thanks!
Working...
X