Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    fnord Guest

    Default SMTP not working: issue authenticating email password

    Hi,

    I've set up OXCE on a freshly installed minimal Ubuntu 8.04 Server with the CE Installer script. My server has two domains "domain1" and "domain2". domain1 is the primary domain which means it has a reverse DNS entry.
    After installation it took me some time to get SMTP auth working correctly. The issue here was the error

    Code:
    SEVERE: MSG-0094 Category=3 Message=There was an issue in authenticating your E-Mail password. This may be because of a recent password change. To continue please logout now and then log back in with your most current password. (server=localhost, user=9, context=1) exceptionID=-2079704215-401
    which was resolved by adding the file /etc/postfix/sasl/smtpd.conf with content

    Code:
    pwcheck_method: saslauthd
    mech_list: PLAIN LOGIN
    and adding the lines

    Code:
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtp_sasl_security_options = noanonymous
    broken_sasl_auth_clients = yes
    to /etc/postfix/main.cf. Now everything works for domain1 but NOT for domain2. I still get this error:

    Code:
    SEVERE: MSG-0094 Category=3 Message=There was an issue in authenticating your E-Mail password. This may be because of a recent password change. To continue please logout now and then log back in with your most current password. (server=localhost, user=9, context=1) exceptionID=-2079704215-401
    MSG-0094 Category=3 Message=There was an issue in authenticating your E-Mail password. This may be because of a recent password change. To continue please logout now and then log back in with your most current password. (server=localhost, user=9, context=1) exceptionID=-2079704215-401
            at com.openexchange.api2.MailInterfaceImpl.handleMessagingException(MailInterfaceImpl.java:5676)
            at com.openexchange.api2.MailInterfaceImpl.sendMessage(MailInterfaceImpl.java:3402)
            at com.openexchange.ajax.Mail.action(Mail.java:2549)
            at com.openexchange.ajax.AJAXServlet.fireUploadEvent(AJAXServlet.java:920)
            at com.openexchange.ajax.Mail.doPost(Mail.java:2464)
            at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:709)
            at com.openexchange.ajax.AJAXServlet.service(AJAXServlet.java:399)
            at com.openexchange.ajax.SessionServlet.service(SessionServlet.java:138)
            at com.openexchange.ajax.PermissionServlet.service(PermissionServlet.java:86)
            at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)
            at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13Request.response(AJPv13Request.java:92)
            at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13RequestHandler.createResponse(AJPv13RequestHandler.java:363)
            at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13Connection.createResponse(AJPv13Connection.java:168)
            at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13Listener.run(AJPv13Listener.java:245)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    Caused by: javax.mail.AuthenticationFailedException
            at javax.mail.Service.connect(Service.java:306)
            at javax.mail.Service.connect(Service.java:156)
            at com.openexchange.api2.MailInterfaceImpl.sendMessage(MailInterfaceImpl.java:3383)
            ... 13 more
    and postfix reports

    Code:
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: warning: localhost[127.0.0.1]: SASL LOGIN authentication failed: authentication failure
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: > localhost[127.0.0.1]: 535 5.7.8 Error: authentication failed: authentication failure
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: smtp_get: EOF
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: match_hostname: localhost ~? 127.0.0.0/8
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: match_hostaddr: 127.0.0.1 ~? 127.0.0.0/8
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: lost connection after AUTH from localhost[127.0.0.1]
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: master_notify: status 1
    Jun 11 13:49:27 server postfix/smtpd[5388]: connection closed
    Any ideas why sasl authenticates domain1 correctly with my current setup but domain2 not? This error occurs only when sending emails from domain2. Receiving works fine as well as IMAP/POP. One thing more: the above error is simply incorrect, since I never changed any password since creating the user.

    I already searched the forum and google, but didn't find anything useful, except the thread http://www.open-xchange.com/forum/showthread.php?t=510 which helped me resolving the initial problems with domain1 but not with the issues with domain2.

    Thanks already in advance for any help,
    fnord

  2. #2
    fnord Guest

    Default

    Found the error. Turned out the file /etc/pam.d/smtp was missing.

  3. #3
    winning@oncampus.de Guest

    Default

    Thanks for letting us know :-)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •