Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default dovecot mbox format

    Hi all,
    our version of ox-se is:
    Version : 6.14.0 Rev6 ( 2009-12-01 11:10:02 )

    We are using an external imap-server with dovecot version 1.1.14
    and the mailbox-format is mbox.

    When I try to open the Inbox, I'm getting the follwing error Message:


    Dec 4, 2009 12:31:41 PM com.openexchange.ajax.Folder actionGetSubfolders
    SEVERE: MSG-1025 Category=8 Message=A command to mail server failed. Server response: A51 NO Mailbox isn't a valid mbox file. exceptionID=663433172-5310
    MSG-1025 Category=8 Message=A command to mail server failed. Server response: A51 NO Mailbox isn't a valid mbox file. exceptionID=663433172-5310
    at com.openexchange.mail.mime.MIMEMailException.handl eMessagingException(MIMEMailException.java:570)
    at com.openexchange.mail.mime.MIMEMailException.handl eMessagingException(MIMEMailException.java:364)
    at com.openexchange.mail.mime.MIMEMailException.handl eMessagingException(MIMEMailException.java:353)
    at com.openexchange.imap.converters.IMAPFolderConvert er.convertFolder(IMAPFolderConverter.java:402)
    at com.openexchange.imap.IMAPFolderStorage.getSubfold ers(IMAPFolderStorage.java:289)
    at com.openexchange.mail.MailServletInterfaceImpl.get ChildFolders(MailServletInterfaceImpl.java:525)
    at com.openexchange.ajax.Folder.actionGetSubfolders(F older.java:973)
    at com.openexchange.ajax.Folder.actionGetSubfolders(F older.java:388)
    at com.openexchange.ajax.Folder.actionGet(Folder.java :253)
    at com.openexchange.ajax.Folder.doGet(Folder.java:206 )
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:596)
    at com.openexchange.ajax.AJAXServlet.service(AJAXServ let.java:373)
    at com.openexchange.ajax.SessionServlet.service(Sessi onServlet.java:164)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:689)
    at com.openexchange.ajp13.najp.AJPv13RequestHandlerIm pl.doServletService(AJPv13RequestHandlerImpl.java: 459)
    at com.openexchange.ajp13.AJPv13Request.response(AJPv 13Request.java:128)
    at com.openexchange.ajp13.najp.AJPv13RequestHandlerIm pl.createResponse(AJPv13RequestHandlerImpl.java:30 2)
    at com.openexchange.ajp13.najp.AJPv13ConnectionImpl.c reateResponse(AJPv13ConnectionImpl.java:189)
    at com.openexchange.ajp13.najp.AJPv13Task.call(AJPv13 Task.java:346)
    at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Futu reTask.java:269)
    at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.jav a:123)
    at com.openexchange.threadpool.internal.CustomThreadP oolExecutor$Worker.runTask(CustomThreadPoolExecuto r.java:735)
    at com.openexchange.threadpool.internal.CustomThreadP oolExecutor$Worker.run(CustomThreadPoolExecutor.ja va:761)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    Caused by: javax.mail.MessagingException: A51 NO Mailbox isn't a valid mbox file;
    nested exception is:
    com.sun.mail.iap.CommandFailedException: A51 NO Mailbox isn't a valid mbox file
    at com.sun.mail.imap.IMAPFolder.getMessageCount(IMAPF older.java:1206)
    at com.openexchange.imap.converters.IMAPFolderConvert er.convertFolder(IMAPFolderConverter.java:347)
    Please give me a hint, what exactly is going wrong?

    thanks a lot,
    peter

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi Peter,

    those "NO" prefixes show that the error message is triggered by the IMAP server. Could you also check dovecot's logfile?

    Thanks

  3. #3

    Default

    Hi Martin,
    thank you, for responding me!
    Our postmaster says, there are no error-messages in the logs of the imap-server,
    everything seems to work fine.
    However, the error message in ox-webmail still appears.

    Is there a way to switch on debug mode for the ox-webmail, to see what's going wrong?

    Thanks,
    peter

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    of course - you can enable the debug log of OX6, but note that this one is kind of a i/o benchmark regarding the log file

    Check file-logging.properties and set the topmost setting to "DEBUG".

    Greetings

  5. #5

    Default

    Hello, related to the problem in this thread, is there an option in ox-webmail to set "use only subscribed folders"? Maybe this could solve our problem.

    Thanks again
    peter

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi Peter,

    you can (un)subscribe folder by performing a right-click on "INBOX" and select "Subscribe folders" but i am not sure if this will solve the issue. The error message is produced by the IMAP Server and it's very likely that it occurs on any access to the mailbox despite the used folders.

    Greetings

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •