Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    mitja_l Guest

    Default disable login mapping

    How to disable login mapping in open-xchange 6.18.0 Rev 7 ?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    changecontext -R loginmapping.you.want.to.remove

  3. #3
    mitja_l Guest

    Default

    Thanks for reply, but changecontext do not change anything
    I would like to use full e-mail address as username, but open-xchange cut domain part from it.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Just add a loginmapping that is equal to the e-mail domain part. This was you can login as user@domain. Please describe in detail, what "does not change anything" means. Is there any kind of error message? What do you expect to be changed?

  5. #5
    mitja_l Guest

    Default

    After I disable lmapping oen-xchange-authentication-ldap and open-xchange-authentication-imap modules continue look for username without domain part in open-xchange users database. Open-Xchange users was imported by oxldapsync from Active directory and ads mapping set 'username = mail' for using full email address as login name. Active Directory not content field with user part of email address.
    I receive errors like 'user not found' when using auth-ldap and 'cannot find user in context domain.com' when using auth imap.
    Last edited by mitja_l; 11-24-2010 at 02:11 PM.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    those authentication modules can be configured regarding the way the login string is generated. See oxpedia for more detail, e.g: http://oxpedia.org/wiki/index.php?ti...in_description

    Greetings

  7. #7
    mitja_l Guest

    Default

    After I set "USE_MULTIPLE=true" and "USE_FULL_LOGIN_INFO=true" i receive error in open-xchange.log.0:
    INFO: Login:name.surname@domain.com IP:x.x.x.x AuthID:103d4ae7-e0f8-4086-a6a6-12512b0300be Agent:Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.1) Client:com.openexchange.ox.gui.dhtml(6.18.0 Rev7) Interface:HTTP_JSON Failed.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    this simply means that the login failed. You might check the IMAP Servers logs for authentication issues. Perhaps some case-sensitive characters? You could also sniff port 143 with ngrep to see what data is transferred.

    Greetings

  9. #9
    mitja_l Guest

    Default

    Login to IMAP working fine.
    For now i resolve this problem by adding before insert trigger to oxdatabase, login2user table.

    BEGIN
    DECLARE atpos INTEGER;
    SET atpos=LOCATE("@",NEW.uid);
    IF atpos > 0 THEN
    SET NEW.uid=LEFT(NEW.uid,atpos-1);
    END IF;
    END

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •