Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3

    Default Could not connect to Database (CTX-0005, -233960100-21)

    Hi ,

    i installed Open-Xchange 6.2 with the help of the " Installation Guide for Debian 6.0 ".

    I used /opt/open-xchange/sbin/initconfigdb --configdb-pass=db_password --mysql-root-user=root --mysql-root-passwd=foobar -a because there is a password for the mysql root account.This worked for me !


    Everything worked properly till i tried to login into the webinterface with "testuser" in domain.tld/ox6/ .

    I am getting an error:

    Code:
    Could not connect to database (CTX-0005, -233960100-25)
    The MySQL log displays after starting up all open-xchange daemons:

    Code:
    	openexchange@localhost on configdb
    		  109 Query	/* mysql-connector-java-5.1.6 ( Revision: ${svn.Revision} ) */SHOW VARIABLES WHERE Variable_name ='language' OR Variable_name = 'net_write_timeout' OR Variable_name = 'interactive_timeout' OR Variable_name = 'wait_timeout' OR Variable_name = 'character_set_client' OR Variable_name = 'character_set_connection' OR Variable_name = 'character_set' OR Variable_name = 'character_set_server' OR Variable_name = 'tx_isolation' OR Variable_name = 'transaction_isolation' OR Variable_name = 'character_set_results' OR Variable_name = 'timezone' OR Variable_name = 'time_zone' OR Variable_name = 'system_time_zone' OR Variable_name = 'lower_case_table_names' OR Variable_name = 'max_allowed_packet' OR Variable_name = 'net_buffer_length' OR Variable_name = 'sql_mode' OR Variable_name = 'query_cache_type' OR Variable_name = 'query_cache_size' OR Variable_name = 'init_connect'
    		  109 Query	SHOW COLLATION
    		  109 Query	SET character_set_results = NULL
    		  109 Query	SET autocommit=1
    		  109 Query	SET sql_mode='STRICT_TRANS_TABLES'
    		  109 Query	SELECT server_id FROM server WHERE name='Debian-60-squeeze-64-LAMP'
    I also checked the /opt/open-xchange/etc/admindaemon/configdb.properties.

    DB-User / DB-Password and DB-Name (configdb) looks fine for me.

    In my point of view open-xchange should be able to establish a db-connection.

    My System: Debian 6 - 2.6.32-5-amd64 / LAMP / MySQL 5.1.49 /

    I need some help now ! ;-)

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    please post the complete Stacktrace from the open-xchange.log.0 file. Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3

    Default

    Uploaded log !

    log.txt

  4. #4
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3

    Default

    Gah ... ok found the problem. Little permission problem with the dbconfig.properties. ;-) "chown" will do the trick ! ;-)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •