Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    sipsipi Guest

    Default IMAP Problem is new Hyperion install....

    I am having an imap/PAM issue on a new Ubuntu 6.0.6 install... here's the pam error from /var/log/auth.log:

    Oct 30 17:15:34 mail2 saslauthd[7646]: DEBUG: auth_pam: pam_authenticate failed: Permission denied
    Oct 30 17:15:34 mail2 saslauthd[7646]: do_auth : auth failure: [user=testuser] [service=imap] [realm=] [mech=pam] [reason=PAM auth error]

    and from the /var/log/open-xchange/open-xchange.log.0

    SEVERE: MSG-1001 Category=3 Message=Wrong or missing login data to access server localhost. exceptionID=-273492505-15
    MSG-1001 Category=3 Message=Wrong or missing login data to access server localhost. exceptionID=-273492505-15
    at com.openexchange.mail.mime.MIMEMailException.handl eMessagingException(MIMEMailException.java:348)
    at com.openexchange.imap.IMAPConnection.connectIntern al(IMAPConnection.java:271)
    at com.openexchange.mail.MailConnection.connect(MailC onnection.java:450)
    at com.openexchange.mail.MailInterfaceImpl.initConnec tion(MailInterfaceImpl.java:148)
    at com.openexchange.mail.MailInterfaceImpl.getMessage s(MailInterfaceImpl.java:338)
    at com.openexchange.mail.MailInterfaceImpl.getAllMess ages(MailInterfaceImpl.java:218)
    at com.openexchange.ajax.Mail.actionGetAllMails(Mail. java:512)
    at com.openexchange.ajax.Mail.actionGetAllMails(Mail. java:431)
    at com.openexchange.ajax.Mail.actionGet(Mail.java:284 )
    at com.openexchange.ajax.Mail.doGet(Mail.java:249)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:689)
    at com.openexchange.ajax.AJAXServlet.service(AJAXServ let.java:399)
    at com.openexchange.ajax.SessionServlet.service(Sessi onServlet.java:138)
    at com.openexchange.ajax.PermissionServlet.service(Pe rmissionServlet.java:86)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13Request.respons e(AJPv13Request.java:92)
    at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13RequestHandler. createResponse(AJPv13RequestHandler.java:357)
    at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13Connection.crea teResponse(AJPv13Connection.java:168)
    at com.openexchange.tools.ajp13.AJPv13Listener.run(AJ Pv13Listener.java:246)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    Caused by: javax.mail.AuthenticationFailedException: Login failed: authentication failure
    at com.sun.mail.imap.IMAPStore.protocolConnect(IMAPSt ore.java:474)
    at javax.mail.Service.connect(Service.java:275)
    at com.openexchange.imap.IMAPConnection.connectIntern al(IMAPConnection.java:252)


    Can someone Please let me know how to fix this so email folders show up in the groupware?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    The supplied credentials for login are incorrect or PAM is not working correct at all.

    Greetings

  3. #3
    Thom- Guest

    Default

    I have the same problem on Ubuntu 7.10 Gutsy Server.

    I've already tried a whole new installation of Ubuntu 7.10 Server... downloaded the installer and tried again.


    Always the same problem.

    When I'm logging in as testuser, I get this errormessage in OpenXchange:
    10-31-2007 11:06 AM-->Error code: Wrong or missing login data to access server localhost. (MSG-1001,1867635366-65)

    sasldblistusers2 shows me nothing.

    On the last installation I tried to give the testuser, oxadmin, root account and cyrus the rights in sasl/cyrus and so on.
    I've no idea how to fix this.

    Cyrus is member of sasl, postfix member of mail...

    Any idea?



    --- Jaja ich weiß... besser Englisch lernen, klingt ja als ob ich einen IQ von 50 hätte

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bursa,Turkey
    Posts
    49

    Default

    Hi all
    same problem in etch
    i connect imap in outlook
    testsaslauthd is ok

    Dryphon

  5. #5

    Default

    Hello,

    I still run into the same problem. I checked a lot of things licke testsaslauthd, imtest and access via Squirrelmail. All of them are working fine. When I try to access via OX6 I get the failure:

    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - SELECT user.userPassword FROM login2user LEFT JOIN user ON login2user.id=user.id AND login2user.cid=user.cid WHERE login2user.uid = 'xxxxx' AND (user.cid=1)
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_mysql_check_passwd() returning 6.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_mysql_sql_log() called.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_mysql_sql_log() returning 0.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_sm_authenticate() returning 7.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: DEBUG: auth_pam: pam_authenticate failed: Permission denied
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_mysql_release_ctx() called.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_mysql_destroy_ctx() called.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: pam_mysql - pam_mysql_close_db() called.
    Oct 31 11:47:36 shssys saslauthd[29852]: do_auth : auth failure: [user=xxxxx] [service=imap] [realm=] [mech=pam] [reason=PAM auth error]

    In my opinion the "pam_mysql - pam_sm_authenticate() returning 7." is the critcal part. This ist different when accessing via the other ways like imtest.

    Does anyone have an idea what OX6 makes in an other way?

    Kind regards
    Michael

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    confirmed, a developer accidentally checked in a predefined password for the imap login:

    open-xchange/src/com/openexchange/imap/IMAPConnection.java:
    tmpPass = "oxtest40";

    This will be fixed and synchronized to CVS tonight.

  7. #7

    Default

    Cool. Thank you.

    Michael

  8. #8
    Asok Guest

    Default

    If we already have it installed, is there a file I can edit or what is the suggested fix?

  9. #9
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    this is a fix at the sourcecode:
    open-xchange/src/com/openexchange/imap/IMAPConnection.java

    search for
    tmpPass = "oxtest40";

    and delete the entry, then recompile the groupware.

    Greetings

  10. #10
    Asok Guest

    Default

    Thanks for the info. I know now why I could not find it. The files are not on my test machine. I will just pull down the files later and rerun the sh file.

    Thanks for the help.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •