Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    sulung Guest

    Default Password hashing in table user

    I read these two threads:
    change own password? (http://www.open-xchange.com/forum/sh...hange+password)
    and:
    A few more basic questions
    http://www.open-xchange.com/forum/sh...hange+password

    Shortly: there is no user administration interface yet available at the community edition, so a user can not change his own password.

    So I want to try to set up a small web based program (in PHP) to solve this.

    I learn the string password in table user. I think it must not be MD5, SHA or a string hash producted by Password() function in MySQL.
    Its a 13 bytes (104-bit).

    What password hashing method OX using?
    In PHP, How can I do that?

    Thank you very much for any help.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    there Is a administration interface for the community edition. See the installation wiki or the community edition installer.

    Greetings.

  3. #3
    sulung Guest

    Default

    Thanks for reply.
    Do you mean a normal user can use his interface to change his own password (like Hymalia)? Without the need help from OX administrator or a command line utils?

    OK, I will explore it more thorough, I think it may be in menu: Configuration-Extras.
    Unfortunately, I still have a problem while I click this menu
    (I still trying to fix this. Something fail in communication with external authentication. May be I will open another thread if I can not fix this my own self).

    Regard.
    Sulung

  4. #4
    Michael Guest

    Default

    @ Martin Braun
    If I go to Configuration-Extras the interface for changing password and vacation starts .
    I can input my passwords , but not save. Nothing happens.
    In Apache log it seems that something missing :
    File does not exist: /var/www/css/admin.css, referer:
    File does not exist: /var/www/js/umin.js, referer:

    The system is Debian 4 with your Installer from last week> great work >
    Thank you

    Best reguard

    Michael

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi Michael,

    Is the groupware ui installed to /var/www/ox/? Then it would make sense why /var/www/css and /var/www/js does not exist.

    Greetings.

  6. #6
    Michael Guest

    Default

    Hy Martin

    Quote Originally Posted by Martin Braun View Post
    Hi Michael,

    Is the groupware ui installed to /var/www/ox/? Then it would make sense why /var/www/css and /var/www/js does not exist.

    Greetings.
    Yes it is in /var/www/ox ..
    I used your installer from 29.10.07

    But also in the new path /var/www/ox/css and /var/www/ox/js
    the two files are missing ...

    Best reguards

    Michael
    Last edited by Michael; 11-05-2007 at 11:06 AM.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    i searched for this files and they are located here:

    /var/www/ox/admin/js/umin.js
    /var/www/ox/admin/css/admin.css

    It seems we're looking for this files on a absolute path, this should be done relative to the current path.

    Greetings
    Last edited by Martin Heiland; 11-05-2007 at 11:56 AM.

  8. #8
    Michael Guest

    Default

    Hy

    Quote Originally Posted by Martin Braun View Post
    Hi,

    i searched for this files and they are located here:

    /var/www/ox/admin/js/umin.js
    /var/www/ox/admin/css/admin.css

    Greetings
    My Mistake

    They are locateted under /var/www/ox/admin/* and not under /var/www/ox/*

    But what can we do , that the changing of the Password is working ?
    Is there some missing files or the configuration to change...

    Sorry for my bad English

    Best reguards

    Michael

  9. #9
    mani Guest

    Default

    Is the Configuration-Extras-Link in the Community Edition working now???

    I always get the Error: Link is not implemented

    Greetings

  10. #10
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    The "Extras" link this has been "fixed" by implementing the admin gui, but it seems some paths are still wrong which is a minor problem imho.

    Greetings.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •