Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Germany, Essen
    Posts
    171

    Angry Could not send emails ext/int

    Hello

    after installing a new debian etch with ox all seems to be running but i have two errors:

    first: i could not send mail extern or intern

    second: spamassassin seems to be not running

    the second point seems to be missconfigured and i hope to change this weekend

    but the first point i dont know!

    i could recieve mails but if i try to send an mail i ot following error in ox

    Code:
    02.11.2007 19:30-->Fehlermeldung: Ungültige oder fehlende Login-Daten für den Server-Zugriff localhost (MSG-1001,-146361793-29)
    at mail.log:
    Code:
    Nov  2 19:30:47 b081 postfix/smtpd[6614]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Nov  2 19:30:49 b081 postfix/smtpd[6614]: warning: localhost[127.0.0.1]: SASL LOGIN authentication failed: authentication failure
    Nov  2 19:30:49 b081 postfix/smtpd[6614]: lost connection after AUTH from localhost[127.0.0.1]
    Nov  2 19:30:49 b081 postfix/smtpd[6614]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    i tried testsaslauthd user passwort and get there OK Succsess back

    anybody an idee or an helpfull link for me

    ---------------------------------------------------------------
    Nabend,

    nach der Neuinstallation meines Debian Etch mit OX scheint alles zu laufen,
    bis auf zwei Sachen:

    1. Ich kann weder extern noch intern E-Mails versenden.

    2. Spamassassin mag sich noch nicht so einschalten wie ich das gerne hätte.

    Punkt zwei ist denke ich eine reine Konfigurations angelegenheit und ich werde versuchen mich dieser am Wochenende anzunehmen.

    Doch bei Punkt eins habe ich keinen Durchblick mehr.
    Mails können ganz normal empfangen werde jedoch möchte ich eine Email verschicken bekomme ich folgenden Meldung im OX:

    Code:
    02.11.2007 19:30-->Fehlermeldung: Ungültige oder fehlende Login-Daten für den Server-Zugriff localhost (MSG-1001,-146361793-29)
    im mail.log steht folgendes:
    Code:
    Nov  2 19:30:47 b081 postfix/smtpd[6614]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Nov  2 19:30:49 b081 postfix/smtpd[6614]: warning: localhost[127.0.0.1]: SASL LOGIN authentication failed: authentication failure
    Nov  2 19:30:49 b081 postfix/smtpd[6614]: lost connection after AUTH from localhost[127.0.0.1]
    Nov  2 19:30:49 b081 postfix/smtpd[6614]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    ich habe mit testsaslauthd user passwort das ganze mal getestet und dort bekomme ich ein OK Succsess zurück

    Jemand eine Idee oder etwas woran ich noch nicht gedacht habe??

    thx
    outlow

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Germany, Essen
    Posts
    171

    Default

    hi,

    could nobody help???

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Germany, Essen
    Posts
    171

    Default

    ok i found my misstake

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by outlow View Post
    ok i found my misstake
    Care to enlighten us?

    Anyway, here's what worked for me:

    in $OX/etc/groupware/smtp.properties, I changed the line

    com.openexchange.smtp.smtpAuthentication=true

    to false ...
    Last edited by Garry; 02-13-2009 at 12:25 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •