Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hyperion + Lighttpd

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hyperion + Lighttpd

    Hi all,

    sledge0303 posted some outstanding documentation how to run OX 0.8 with lighttpd. I am not a lighttpd fanatic, but it'll be cool to run OX Hyperion with other Webbrowsers than mighty apache2. I just started research but i almost managed to login It seems that just setting the session cookie prevents me from a successful configuration. Is anybody around who may have a clue how to set the JSESSIONID and open-xchange-session-* cookie using lighty?

    So far, i did the following configuration:
    Downloaded lighttpd 1.5.0-r1857 (source)
    Downloaded lighttpd-1.4.7 (source)
    copied lighttpd-1.4.7/debian to lighttpd-1.5.0
    applied http://johannburkard.de/resources/Jo...ry_string.diff
    dpkg-buildpackage
    dpkg -i lighttpd_1.5.0_amd64.deb

    lighttpd.conf:
    Code:
    server.modules              = (
                                    "mod_access",
                                    "mod_status",
                                    "mod_cgi",
                                    "mod_alias",
                                    "mod_auth",
                                    "mod_evasive",
                                    "mod_proxy_core",
                                    "mod_proxy_backend_http",
                                    "mod_proxy_backend_fastcgi",
                                    "mod_proxy_backend_ajp13",
                                    "mod_deflate",
                                    "mod_rewrite",
                                    "mod_accesslog" )
    
    [...]
    
    #### AJP13
    server.modules  += ( "mod_proxy_backend_ajp13" )
    $HTTP["url"] =~ "^/servlet/" {
            proxy-core.balancer = "round-robin"
            proxy-core.protocol = "ajp13"
            proxy-core.backends = ( "localhost:8009" )
            proxy-core.max-pool-size = 16
            }
    $HTTP["url"] =~ "^/ajax/" {
            proxy-core.balancer = "round-robin"
            proxy-core.protocol = "ajp13"
            proxy-core.backends = ( "localhost:8009" )
            proxy-core.max-pool-size = 16
            }
    This leads to proper servlet functionality, but the server does not set any cookie while login:
    Error code: The cookie with the session identifier is missing. (SES-202)

    Any suggestions?

  • #2
    You can change that config a bit without solving JSESSIONID problem.

    server.modules += ( "mod_proxy_backend_ajp13" )
    $HTTP["url"] =~ "^/servlet/|^/ajax/" {
    proxy-core.balancer = "round-robin"
    proxy-core.protocol = "ajp13"
    proxy-core.backends = ( "localhost:8009" )
    proxy-core.max-pool-size = 16
    }
    I think more this way that Lighty version have probs with OX6 AJP13 Servlet/ IOW: Tomcat replacement. It seems to be not that compatible like Lighty - Tomcat. Have you read this yet?

    mfg
    Thomas

    Comment


    • #3
      Hello Martin,

      have you tried again or any clue about your developers have fixed that obviously bug in Hyperion-AJP13 connector with SessionID?

      Comment


      • #4
        Hi,

        i did not tested it again, but i suppose there were no fixes so far
        You can track this bug at:
        http://bugs.open-xchange.com/cgi-bin...ug.cgi?id=8496

        Greetings

        Comment


        • #5
          Originally posted by Martin Braun View Post
          Hi,

          i did not tested it again, but i suppose there were no fixes so far
          You can track this bug at:
          http://bugs.open-xchange.com/cgi-bin...ug.cgi?id=8496

          Greetings
          Hmmm, we'll see what happens in future with. Anyway, I'm afraid it could become a severe bug in case of new Apache release in future...?

          Comment


          • #6
            mod_jk is a more or less independent module for apache while the lighttpd 1.5 with jk connector is still pre-release software, i'd suggest to keep an eye on it when lighttpd 1.5 is officially stable (do you know anything about the timeframe?)

            Comment


            • #7
              Originally posted by Martin Braun View Post
              (do you know anything about the timeframe?)
              I don't know. The developer mentioned sometimes this year, it is under heavy developement AFAIR.

              Comment


              • #8
                This seems to be a bug at lighttpd which has been localized and fixed by darix and weigon from the lighttpd development team, thanks for the fast response to ticket #1399. This patch will be upstreamed to the r2001 build.

                http://trac.lighttpd.net/trac/ticket/1399

                You have to patch a sourcefile and recompile lighttpd 1.5 r1992:

                Code:
                src/mod_proxy_backend_ajp13.c -> line 290
                -               p = keyvalue_get_value(response_headers, len);
                +               p = keyvalue_get_value(response_headers, len & ~AJP13_COMMON_HEADER_CODE);
                Works great for me
                Last edited by Martin Heiland; 10-05-2007, 01:47 PM.

                Comment

                Working...
                X