Homepage | Products | OX Knowledge Base | Support | Try Now | Contact | Company
OX Logo
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    sdh82 Guest

    Default Problem with OXInstaller

    Hi community.

    I've just found OX and want to apply it on my server.
    I've used the installation script from http://213.239.220.146/~mbraun/ox/debian_etch/
    but OX won't be installed on my Debian Etch system, why?
    The error messages:

    [javac] final int groupID = IDGenerator.getId(context_ID, com.openexchange.groupware.Types.PRINCIPAL, con);
    [javac] ^
    [javac] /usr/src/open-xchange-admin/src/com/openexchange/admin/storage/mysqlStorage/OXGroupMySQLStorage.java:350: cannot find symbol
    [javac] symbol : variable IDGenerator
    [javac] location: class com.openexchange.admin.storage.mysqlStorage.OXGrou pMySQLStorage
    [javac] final int groupID = IDGenerator.getId(context_ID, com.openexchange.groupware.Types.PRINCIPAL, con);
    [javac] ^
    [javac] /usr/src/open-xchange-admin/src/com/openexchange/admin/storage/mysqlStorage/OXGroupMySQLStorage.java:355: package com.openexchange.groupware does not exist
    [javac] gid_number = IDGenerator.getId(context_ID, com.openexchange.groupware.Types.GID_NUMBER, con);
    [javac] ^
    [javac] /usr/src/open-xchange-admin/src/com/openexchange/admin/storage/mysqlStorage/OXGroupMySQLStorage.java:355: cannot find symbol
    [javac] symbol : variable IDGenerator
    [javac] location: class com.openexchange.admin.storage.mysqlStorage.OXGrou pMySQLStorage
    [javac] gid_number = IDGenerator.getId(context_ID, com.openexchange.groupware.Types.GID_NUMBER, con);
    [javac] ^
    [javac] Note: Some input files use or override a deprecated API.
    [javac] Note: Recompile with -Xlint:deprecation for details.
    [javac] 100 errors

    BUILD FAILED
    /usr/src/open-xchange-admin/build.xml:199: Compile failed; see the compiler error output for details.

    Total time: 2 seconds

    Building Open-Xchange Groupware GUI...

    BUILD SUCCESSFUL
    Total time: 10 seconds

    Executing oxinstaller...
    awk: cmd. line:1: fatal: cannot open file `/opt/open-xchange/etc/admindaemon/ox-admin-scriptconf.sh' for reading (No such file or directory)
    awk: cmd. line:1: fatal: cannot open file `/opt/open-xchange/etc/groupware/ox-scriptconf.sh' for reading (No such file or directory)
    ./hyperion-debian_etch.sh: line 377: /opt/open-xchange/sbin/oxinstaller: No such file or directory

    Creating startup scripts... done.

    Creating Groupware user... ./hyperion-debian_etch.sh: line 390: /opt/open-xchange/sbin/createuser: No such file or directory
    ./hyperion-debian_etch.sh: line 392: /etc/init.d/open-xchange-admin: No such file or directory
    Open-Xchange Groupware Daemon: /opt/open-xchange/etc/groupware/oxfunctions.sh missing, exiting

    Please help me.

    Thanks

    sdh82

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    I'll take a look at it...

  3. #3
    sdh82 Guest

    Default

    Thanks for your response.
    Gruß aus Stuttgart

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi,

    you're right, installation from the latest cvs sources is broken right now as enormous changes are applied at the moment. This is no issue caused by the installer but i modified the installer to use the sourcecode from 24.08.2007 (except the GUI) to let the installation work flawlessly. Please note that you will _not_ get the latest server sourcecode when using the installer. Developers should always use the latest CVS checkout to work - only to take a quick look the installer is the way to go.

    Greetings

  5. #5
    sdh82 Guest

    Default

    Quote Originally Posted by Martin Braun View Post
    Hi,

    Please note that you will _not_ get the latest server sourcecode when using the installer.

    Greetings
    Does it mean, that the installer worked again?
    I'll test it tonight!

    Thank you

    mfg.

    sdh82
    Last edited by sdh82; 10-17-2007 at 10:27 AM.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Hi.

    Yes, that's what i wanted to say

  7. #7
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bursa,Turkey
    Posts
    49

    Default

    hi Martin,

    update my system and same error !!!

    Dryphon

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default

    Did you chose the "Update" or the "Replace" option? "Updating" will checkout the latest source which does not compile correclty. You should chose the "Replace" option or update manualy.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bursa,Turkey
    Posts
    49

    Default

    "Update" chosed
    after cvs upadete and compile manualy same error
    How manualy install

  10. #10
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3,695

    Default


    [UPDATE]
    The workaround below is no longer required, CVS has been fixed.


    You need to define a date from where the cvs should be checked out. 24.08.2007 works nice as far as i experienced, you may do it like this:

    Code:
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin-console-ee
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin-plugin-imap
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin-plugin-mail
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin-plugin-mailfilter
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin-plugin-context_light
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-admin-plugin-ca_mgmt_simple
    cvs -d:pserver:anonymous@www.open-xchange.com:/cvsroot co -D "08/24/2007" open-xchange-gui
    and then build it. You may want to remove the previous checkout to avoid conflicts. If your services are already configured you do not need to do it again, just make sure your database/oxadmin password is set at configdb.properties.

    gui works wit the latest checkout.
    Last edited by Martin Heiland; 10-18-2007 at 04:55 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •